top of page
  • Writer's pictureAttila Gursel

Türkiye Liglerindeki Arnavut Kökenli Futbolcular

Updated: Nov 11, 2023

Uzun zamandır Türkiye Süperliginde ve 1. Ligde pek çok yabancı futbolcu ter döküyor. Son zamanlarda bu yabancılara oldukça fazla Arnavut kökenli futbolcu eklendi. Çoğu Kosova'dan ve Arnavutluk'tan, birkaçı Kuzey Makedonya'dan veya İsviçre'den toplam 28 futbolcu halihazırda 19 farklı takımda oynuyor. Neredeyse her maçta en az bir Arnavut'a rastlamak işten değil. Bunların arasında en pahalısı daha önce Galatasaray Kulübünde oynayıp şu anda

Beşiktaş Jimnastik Kulübünde gördüğümüz Milot Rashica. Rashica'nın Transfermarkt sitesine göre güncel değeri 8,5 Milyon €. Rashica'yı Trabzon Sporlu Kuzey Makedonyalı Enis Bardhi 6 Milyon € takip ediyor. Türkiye'de oynayan Arnavut uyruklu futbolcuların toplam değeri 38,5 Milyon €. Bunun 34,875 Milyon € olan toplamı Süperlig'de oynayan futbolculara ait, geri kalanı ise (3,625 M €) 1. Lig'de oynayan futbolcuların. Geçtiğimiz sezon Konyaspor, İstanbul Spor ve Adana Demir Spor üçer Arnavut uyruklu futbolcuyu oynatırken bu sezon İstanbul Spor 3 Arnavutla devam ederken 1. Ligde oynayan Manisa Spor'da da 3 Arnavut bulunuyor. Bu takımları ikişer futbolcuyla Adana Demir Spor, Alanya Spor, Ankara Keçiörengücü, Antalya Spor, Fatih Karagümrük takip ediyor.

Arnavut futbolcular nispeten ucuz ama kaliteli, çalışkan, kabiliyetli ve uyumlular. Bu yüzden de Türkiye'de tercih ediliyorlar. Takımlarına verdikleri katkıya bakınca kazandıkları parayı ne kadar hak ettikleri açıkça görülebiliyor.



18 views0 comments
bottom of page